Bedrijfsschuur vliegt in brand tijdens koffiepauze ‘Ik heb nog geprobeerd zelf te blussen, maar dat was onbegonnen werk’

updateIn een schuur aan de Zuid-Linschoterzandweg in Snelrewaard heeft vrijdagochtend een flinke brand gewoed. Eigenaar Gerard Coljé, van het gelijknamige loonbedrijf en de kraanverhuur, moest machteloos toezien hoe zijn schuur vol spullen afbrandde.

,,We hadden in de schuur laswerkzaamheden gedaan en waren daarna koffie gaan drinken”, vertelt Coljé terwijl zijn erf vol staat met brandweerlieden. Toen de medewerkers terugkwamen, zagen ze dat de schuur in lichterlaaie stond. Coljé: ,,Ik heb nog geprobeerd zelf te blussen, maar dat was onbegonnen werk.”

De brandweerkorpsen van Oudewater, Linschoten en Woerden waren nodig om het vuur te doven. ,,Omdat de uitslaande brand zou kunnen overslaan op naastgelegen huizen en panden, is er opgeschaald”, vertelt Danny Volmer, woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

De brandweer is ter plaatse bij de brand in Snelrewaard.
Volledig scherm
De brandweer is ter plaatse bij de brand in Snelrewaard. © Egberts Media

Vermist persoon

Omdat er ook sprake was van een vermist persoon, werden ambulances opgeroepen. Volmer: ,,Dat bleek gelukkig niet zo te zijn.”

De brand, waarbij veel rook vrij kwam die in de richting van Oudewater waaide, was snel onder controle. Om er zeker van te zijn dat de brand echt uit was, is het dak van de schuur open geknipt. Van de voertuigen en machines die in de schuur stonden is niets meer over. ,,Daardoor komen onze werkzaamheden nu wel stil te liggen”, zegt Coljé.

Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg van Oudewater kwam ook een kijkje nemen. ,,Zoiets blijft altijd triest, zeker in deze tijd. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken.”

De schade aan de schuur (rechts) door de brand is groot.
Volledig scherm
De schade aan de schuur (rechts) door de brand is groot. © AD Groene Hart

In samenwerking met indebuurt Woerden