Volledig scherm
De tuin van het Daan Theeuwes Centrum krijgt zowel een parcours als een kunstwerk. Zaterdag was het Hap en Stap evenement, opgezet door de familie van patiënt Berend Smits (foto). Dit evenement leverde 50.000 euro op voor het nieuwe parcours. © Rianne den Balvert

Beeld van 50 mille voor Daan Theeuwes Centrum

In de tuin bij het Daan Theeuwes Centrum in Woerden onthult kunstenares Herma de Wit samen met burgemeester Victor Molkenboer een beeld. Het is een cadeau van de kunstenares aan het centrum. Kosten: 50.000 euro.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de plant Buddha Belly die eens per jaar een stukje afsterft, maar ook weer doorgroeit en groter wordt. De kunstenares is een goede vriendin van de familie Theeuwes en besloot het beeld, met een marktwaarde van zo’n 40 tot vijftigduizend euro te schenken. Volgens oprichter Adriaan Theeuwes is het beeld een mooie associatie met de revalidatie. 

Voor dezelfde tuin was afgelopen week het Hap en Stap evenement, opgezet door de familie van een van de revalidanten. Deze sponsorloop, waarbij ook patiënten uit het neurorevalidatiecentrum meeliepen, leverde 50.000 euro op. Dit geld wordt gebruikt om een parcours aan te leggen waardoor revalidanten ook leren lopen op grind, tegels, trappen en gladdere ondergronden. Wanneer de werkzaamheden in de tuin beginnen is nog niet bekend. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden