Volledig scherm
De Oude Spoordijk © Ricardo Smit

Besluit over omstreden fietspad op oude spoorbaan tussen Wilnis en Mijdrecht uitgesteld

Het besluit om een fietspad aan te leggen op de Oude Spoordijk tussen Wilnis en Mijdrecht is uitgesteld. Om een definitief voorstel te maken is meer duidelijkheid nodig over de financiële aspecten van het project, zeggen burgemeester en wethouders van De Ronde Venen.

Tegen de aanleg van het fietspad is veel verzet. Tegenstanders vrezen dat het natuurwandelpad verdwijnt. Met de aanleg van een fietspad op de voormalige spoorbaan wil de gemeente het gebruik van de fiets stimuleren. 

Het Oude Spoor is nu in gebruik als wandelpad. Het beoogde fietspad is drie meter breed. Zo blijft er voldoende ruimte over om te wandelen, aldus het college. Tussen de wandel- en fietsstrook komt een afscheiding in de vorm van beplanting.

Het ontwerp van het omstreden fietspad is grotendeels gereed. Dat geldt echter nog niet voor de financiële aspecten. Er is nog geen duidelijkheid over de subsidiemogelijkheden door de provincie. Bovendien kan het bodemonderzoek leiden tot extra kosten. Daarover moet zekerheid zijn, alvorens het voorstel definitief kan worden gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Woerden