Een 18-jarige bestuurder heeft een uur na het geldig worden van zijn rijbewijs al drie bekeuringen gekregen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een 18-jarige bestuurder heeft een uur na het geldig worden van zijn rijbewijs al drie bekeuringen gekregen. Foto ter illustratie. © ANP

Bestuurder (18) krijgt uur na geldig worden van rijbewijs al drie boetes: ‘Een nieuw record’

Net een uur 18 jaar en direct al drie boetes na een eerste autorit. Het overkwam een jonge bestuurder in Oudewater.

Agenten zagen de jongen rijden zonder verlichting en gaven een stopteken. In plaats van te stoppen, ging het voertuig er op hoge snelheid vandoor. De bestuurder zette zijn auto na een kleine achtervolging stil, waarna hij het op het lopen zette. Agenten konden de jongen uiteindelijk snel in de kraag vatten. 

Bij de aanhouding is door de politie uit voorzorg pepperspray gebruikt. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. ,,Daar mocht hij zijn ogen uitspoelen in een daarvoor speciaal ontworpen oogdouche”, aldus politie Woerden op Facebook. ,,Daarna hebben wij gecontroleerd of hij reed onder invloed van alcohol of drugs. Dit bleek niet het geval.” 

Toen de jongen zijn rijbewijs overhandigde, keken de agenten raar op. De jongen bleek jarig en was net een uur 18 jaar. Op de vraag waarom hij dan weg reed, antwoordde de jongen: ,,Ik wist niet hoe laat het was.”

De bestuurder heeft een uur na het geldig worden van het rijbewijs drie bekeuringen gekregen. ,,Een nieuw record”, aldus de politie. 

In samenwerking met indebuurt Woerden