Volledig scherm
Ter illustratie © Evert Elzinga

Bestuurder (43) in Abcoude maakt trits aan overtredingen

Een 43-jarige man uit IJsselstein is gisteravond op de A2 bij Abcoude aangehouden. Hij was niet alleen onder invloed van verdovende middelen, ook bleek zijn rijbewijs eerder ingevorderd, hij had een klapmes in het portier van de autodeur liggen én er lag een sporttas op de achterbank met daarin duidelijk zichtbaar een voorwerp met een lont eraan.

Dit meldt de politie in een persbericht vandaag. Rond 20.50 uur gisteren controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A2 de auto op de naleving van de regels van de Wegenverkeerwetgeving. 

Toen de bestuurder werd gecontroleerd, loog hij eerst dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Een agent had het echter zien zitten toen de man in zijn portefeuille keek en gaf hem alsnog af, nadat hij daarop werd gewezen. Het rijbewijs was in oktober 2018 ongeldig verklaard.  

Verder zagen agenten het klapmes in het opbergvak van het portier zitten. Dergelijke wapens moeten zodanig worden verpakt dat ze niet meteen kunnen worden gebruikt. Ook de sporttas op de achterbank werd ontdekt. Agenten vermoedden dat daar een soort vuurwerkbom in zat, omdat het voorwerp een lont had. Het is afgevoerd door een speciaal voertuig dat illegaal vuurwerk vervoert. 

Tot slot ontdekten agenten een zakje met wit poeder. De bestuurder zei dat het een medicijn voor zijn buik was.  Uit de speekseltest kwam echter naar voren dat de man vermoedelijk amfetamine of methamfetamine, een stimulerend middel, had gebruikt. 

Het spul werd in beslag genomen en tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs, het rijden zonder rijbewijs, het dragen van een klapmes en voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Woerden