Volledig scherm
Cabaretier Najib Amhali was bij de start van de bouw van Sporthuis Abcoude, afgelopen zomer. © AD Groene Hart

Bewoners Koningsvaren helpen met realisatie Sporthuis Abcoude

Na de Beaufortlaan en de Voordijk hebben ook bewoners van Koningsvaren in Abcoude een inzameling gehouden om het in aanbouw zijnde Sporthuis in hun woonplaats te helpen met het aanbrengen van zonnepanelen. 

Ze hebben hiervoor een zodanig bedrag opgehaald dat zes panelen kunnen worden gesponsord. Bewoners Nienke Meek en Zwanette Tobi zijn er beduusd van. ,,We hoopten op drie panelen, het werd het dubbele.”

Na een oproepje via de buurt-app en briefjes in de brievenbus kwamen er veel enthousiaste reacties. ,,Dankzij deze actie hebben bewoners elkaar ook beter leren kennen,” ziet Tobi een pluspunt. ,,Je moet onze bijdrage ook zien als blijk van waardering voor de vrijwilligers van het Sporthuis.”

Adoptie

Willem-Jan Ruizendaal is penningmeester van de Stichting Zwembad Abcoude, beoogd gebruiker van het Sporthuis. Dat moet in 2021 klaar zijn. Afgelopen zomer is de eerste paal geslagen. ,,Aan de inrichting van het bedrijf Sporthuis Abcoude wordt al hard gewerkt. Daar komt veel bij kijken. Het doet ons goed te zien dat het Sporthuis echt mét inwoners en ondernemers mogelijk wordt gemaakt en dat er nu al bijna 90 zonnepanelen zijn geadopteerd.” 

Mogelijk komen er ruim 300 zonnepanelen op het complex, dat ook minimaal twee gymzalen gaat omvatten. Het Sporthuis is voortgekomen uit een burgerinitiatief.  Inwoners waren bang dat Abcoude zonder zwembad zou komen te zitten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden