Volledig scherm
Een bijenhotel. Foto ter illustratie © dG

Bijen zoemen vanaf morgen bij gemeentehuis Woerden

Bij het nieuwe gemeentehuis aan de Blekerijlaan komt een bijenhotel. Het onderkomen voor de diertjes wordt de gemeente morgen cadeau gedaan door Lijst van der Does.

Quote

Vooral wilde bijen worden met uitsterven bedreigd. Veel van ons voedsel kan alleen groeien en bloeien door bestuiving door bijen

Jaap van der Does, Fractievoorzitter Lijst van der Does

De partij zegt goede voorwaarden te willen scheppen voor de insecten rondom het gemeentehuis. ,,Maar vooral ook de aandacht vestigen op de schrikbarende teruggang van insecten en vlinders en ook bepaalde soorten vogels’’, zegt fractievoorzitter Jaap van der Does.

,,Vooral voor de wilde bijen staat ongeveer van de helft van de 359 soorten op de zogenaamde rode lijst, hetgeen betekent dat ze met uitsterven worden bedreigd. We staan er niet dagelijks bij stil maar veel van ons voedsel kan alleen maar groeien en bloeien door bestuiving door bijen.’’

Dat het bijenhotel, dat aan de achterkant van het gebouw komt, juist morgen cadeau wordt gedaan is geen toeval. Woensdagmiddag is de officiële opening van het gemeentehuis door de Commissaris van de koning, Hans Oosters.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden