Volledig scherm
Deze wandelaars van de gemeente Woerden hebben de vierdaagse in Nijmegen gelopen en komen dit samen vieren. Opvallend: geen blaren! Op de foto: zesde van links: Bert Aben, die voor de 35ste keer meeliep. © Marlies Wessels

Blarenbal in Woerden: nagenieten van de Vierdaagse zónder blaren

Zo'n veertig Vierdaagse-wandelaars kwamen zaterdag naar het 23ste Blarenbal van café de Pompier in Woerden. Niet om te dansen, maar om te praten, te lachen en ervaringen te delen. En blaren? Die had niemand.

Quote

Rust nemen, voeten insmeren, absoluut geen alcohol én schoenen uittrekken tijdens pauzes

Corrie van Dijk

Volgens Harm Wijnbergen (57) uit Linschoten, die sinds lange tijd weer een Vierdaagse liep, helpt een goede voorbereiding om blaren te voorkomen. ,,De laatste twee maanden deed ik bijna alles lopend, zo kon mijn lichaam daaraan wennen.” En tijdens de Vierdaagse? ,,Rust nemen, voeten insmeren, absoluut geen alcohol én schoenen uittrekken tijdens pauzes. Ik heb geen enkel probleem gehad: het was schitterend.”

Dat vond ook Corrie van Dijk (65) uit Woerden die met de Kamerikse Rita Busscher (64) en kleindochter Lisa Mulder (15) uit Woerden op het Blarenbal is. Voor het vierde jaar liep Lisa mee, samen met haar opa. ,,Dit jaar was het makkelijker: het was niet zo heet.” Volgend jaar weer? ,,Dan moet ik de 40 kilometer, ik denk er nog even over na.” ,,Dat moet ze elk jaar, maar zodra de inschrijving opent, gaat de knop om”, vertelt haar oma.

Voor Woerdenaar Bert Aben (61) is er geen twijfel. Hij heeft net de 35ste keer achter de rug en denkt niet aan stoppen. ,,Mijn kleinzoon Boaz is nu één. Over tien jaar mag hij meedoen, ik hoop dan met hem te lopen.” Dit jaar liep Aben met zijn jongste dochter, eerder met zijn oudste dochter en zoon. ,,Een ander soort vader-dochtermoment. Het mooie aan de Vierdaagse is de sfeer en iedereen helpt elkaar. Het is één groot feest.”

Reüniegehalte

De Woerdense Helma de Jager (63) geniet al zeventien keer van de Vierdaagse, maar ook van het Blarenbal. ,,Ik moét elk jaar naar De Pompier. Je komt iedereen weer tegen, je feliciteert elkaar, hoort elkaars verhalen en praat nog even na.” Pike Uyttenbogaard (44), eigenaar van de Pompier: .,,Het Blarenbal heeft inderdaad een hoog reüniegehalte en wandelaars waarderen dit erg. Dit is voor hen dé afsluiting van de Vierdaagse.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden