Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Boete en voorwaardelijke celstraf voor mishandelen collega in fietsenhok

Een Poolse oud-werknemer van een lasbedrijf in Woerden is vandaag veroordeeld tot 1.000 euro boete en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het mishandelen van een collega. Ook moet de 27-jarige man van de Utrechtse rechtbank ruim 8.000 euro schadevergoeding aan het 34-jarige slachtoffer betalen.

De rechters vinden bewezen dat de verdachte een Poolse collega vorig jaar op 30 november na een eerdere woordenwisseling in het fietsenhok aanviel, in het gezicht stompte en hem tegen een stenen muur gooide. Het 34-jarige slachtoffer brak zijn schouder op drie plekken en zijn knie. Na diverse operaties slijt hij nog steeds zijn dagen in een rolstoel in een revalidatiecentrum. Het is nog onzeker of hij ooit weer zelfstandig kan lopen. De man liep destijds al met een kruk door een verkeersongeluk, waarbij hij beide benen had gebroken.

Tegen de verdachte, die inmiddels weer in Polen woont, was acht maanden celstraf geëist voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, maar volgens de rechtbank kan niet worden vastgesteld dat de man de opzet had om zijn collega zwaar te verwonden. Bij de politie vertelde hij dat het slachtoffer was gestruikeld, nadat deze hem als eerste zou hebben geduwd. Ook ontkende hij de man in het gezicht te hebben geslagen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden