Een medewerker van het onderhoudsteam van begraafplaats De Rijnhof ruimt elke ochtend de troep op van het parkeerterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van het onderhoudsteam van begraafplaats De Rijnhof ruimt elke ochtend de troep op van het parkeerterrein. © Marnix Schmidt

Bordjes moeten nachtelijk bezoek bij begraafplaats stoppen: ‘Het lag hier vol met condooms’

Condooms, zwerfafval en bandensporen in het gras. De overlast van jongeren op de parkeerplaats van begraafplaats Rijnhof loopt de afgelopen maanden de spuigaten uit. Reden voor de gemeente Woerden om er bordjes met ‘Verboden Toegang’ op te hangen. ,,We weten nog niet of het effect heeft.”

Nadat eerder konijnen overlast gaven op de begraafplaats aan Geestdorp zijn dat sinds een maand of vier jongeren. ,,Het begon met bandensporen in het gras”, vertelt beheerder Jan Rensenbrink. Die diepe sporen waren volgens hem nog tot daar aan toe, maar de overlast werd steeds erger. ,,De parkeerplaats ligt geregeld vol zakdoekjes, condooms, condoomverpakkingen en fastfoodverpakkingen.” Vooral na het weekend is het raak. Rensenbrink: ,,Op maandagochtend controleren we altijd meteen de parkeerplaats.”

In samenwerking met indebuurt Woerden