Christel Kooyman heeft een gezin van vijf kinderen, waarvan drie met een beperking. Op de foto Christel (midden) en kinderen Piet (18), dochter Marieke (14) en hond Sheila.
Volledig scherm
PREMIUM
Christel Kooyman heeft een gezin van vijf kinderen, waarvan drie met een beperking. Op de foto Christel (midden) en kinderen Piet (18), dochter Marieke (14) en hond Sheila. © Marnix Schmidt


Christel is moeder van drie kinderen met beperking in corona-tijd: ‘Onze kinderen zijn anders’

Christel Kooyman uit Abcoude heeft vijf kinderen, waarvan drie met een beperking. Dat is in het gewone leven al heel pittig, maar met alle maatregelen rondom het coronavirus extra zwaar. Dagbesteding en therapie zijn weggevallen en haar zoon in de instelling mag zij niet bezoeken.

Quote

Het museum van mijn man is dicht. Dat heeft financiële gevolgen en zorgt voor onzeker­heid

Christel Kooyman

Christel Kooyman en haar man Ronald hebben vijf kinderen. Bonusdochter Femke is 21 jaar, dan Piet van 18. Daarna komen Felix (17), Chris (15) en Marieke (14). Sinds augustus 2016 weten ze dat de laatste drie hebben het syndroom van Cohen hebben. Dit betekent dat ze verstandelijk gehandicapt zijn, een motorische en taal-spraakachterstand en een vorm van autisme hebben.

,,Femke volgt de hbo-opleiding voor verpleegster en woont in Weesp’’, begint Christel te vertellen. ,,Piet is eerstejaars student aan de UvA in Amsterdam. Felix is thuiszitter, sinds dit schooljaar. Marieke zit op de ZMLK-school in Hilversum en Chris woont in de instelling De Amerpoort in Baarn. Ik, als moeder van dit gezin, heb de regie. Een fulltimeklus, waardoor ik niet buitenshuis kan werken. Ronald is directeur van het Louwmanmuseum in Den Haag.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden