Volledig scherm
Bram Jansen is opgetogen: „Cijfers interesseren me niet.’’ © Rianne den Balvert

Bram (18) is niet verrast, wel opgelucht

Bram Jansen (18) van het Kalsbeek College in Woerden viert feest. Vandaag rond 14.30 uur kreeg hij het beslissende telefoontje van zijn mentor: geslaagd. „Die cijfers interesseren me niet. Ik ben geslaagd. Dat is het enige wat telt”, was zijn eerste reactie.

Eerder spraken we met de havist in onze rubriek Examenstress. Als een van de weinigen had de in Nijmegen geboren, maar in Woerden getogen scholier geen last van dat fenomeen. „Dat komt omdat ik twee jaar geleden al het vmbo-examen heb gedaan en dus wist hoe het eraan toe gaat. Gek genoeg was ik nu bij de uitslag zenuwachtiger dan toen”, zegt Jansen.

Toen er een halfuur voordat de geslaagden gebeld zouden worden, plotseling door een onbekend nummer werd gebeld, schoot de spanning Bas door het lijf. „Eerst worden de gezakten en herkansers gebeld. Daarna de geslaagden. Ik dacht: ‘Nondeju, het zal toch niet?’”

Gelukkig was het niet de mentor. „Ik moest gewoon werken en was daarom afgeleid, zodat ik niet aan de uitslag hoefde te denken. Toen mijn telefoon dus afging, schrok ik. Ik was er namelijk niet van uitgegaan dat ik gezakt zou zijn. Dan moest het wel heel gek lopen”, zegt de leerling. „Nu ben ik vooral heel blij. Maar de opluchting is eigenlijk nog groter. Dat ik geslaagd ben komt niet als een totale verrassing, maar lucht wel op.”

Na het positieve belletje van de mentor kon de havist zijn cijferlijst ophalen. Iets waar hij niet om stond te springen. „Ik ben geslaagd. Dat is het enige wat telt. Met die insteek ben ik ook begonnen aan mijn examens. Die cijfers interesseren me niet. Ik ga nu lekker genieten van de vrijheid. Mijn opa en oma zijn komen eten om het te vieren. Echt een feestje.”

Quote

Ik ga nu lekker genieten van de vrijheid. Mijn opa en oma zijn komen eten om het te vieren. Echt een feestje.

Bram Jansen

Vakanties

Het leven lacht de 18-jarige Jansen nu toe. „Ik ga eerst een beetje werken en geld verdienen. Daarna ga ik een week met mijn vriendin naar Spanje in een appartementje. Ook ga ik nog met mijn familie op vakantie naar Frankrijk.” 

Daar blijft het niet bij. „Waarschijnlijk gaan we ook nog een week naar Italië. En oh ja, ik ben van plan wat festivalletjes te pakken.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden