Volledig scherm
Rundfunk bestaat uit Tom van Kalmthout (l) en Yannick van de Velde © Mark Engelen

Bram van der Vlugt in nieuwste film van Rundfunk-duo

Acteur Bram van der Vlugt (85) uit De Meije speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe komische speelfilm ‘De Wachterjachter’ van het Rundfunk-duo Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. De opnames van de film zijn deze zomer.

De film Wachterjachter gaat over een campingwachtopzichter (29) die blij is met de komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom jr. (27). Maar wanneer deze wereldster op de vlucht blijkt te zijn voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden.

Volledig scherm
Acteur Bram van der Vlugt (85) speelt een rol in de film Wachterjachter van het Rundfunk-duo. © ANP

Het duo van Rundfunk is bekend door de tv-serie van KRO-NCRV met de scènes waarin Van de Velde en Van Kalmthout leerlingen van een middelbare school spelen. In de televisieserie excelleerde Pierre Bokma als de foute leraar Duits en was te zien hoe wiskundedocent Barteljaap (Jochem Nooyen) hopeloos verliefd leek te worden op een minderjarige leerling. Dit alles onder toeziend oog van de conrector, gespeeld door Kees Hulst. 

Hoewel de serie op televisie geen vervolg kreeg, zette het duo de stap naar het theater met hun voorstelling Wachtstumsschmerzen waarmee ze direct de prestigieuze theaterprijs Neerlands Hoop wonnen.

Komend najaar beginnen de try-outs voor de tweede theatervoorstelling van Rundfunk: Todesangstschrei, te zien op 29 april 2020 in de Goudse Schouwburg en al uitverkocht. Op 1 februari is de voorstelling te zien in theater Castellum in Alphen. 

Of Van der Vlugt de Duitse leraar (Pierre Bokma) voorbij gaat streven in populariteit wordt nog even afwachten, want de film verschijnt in 2020.

Volledig scherm
Leraar Duits door Pierre Bokma in Rundfunk voor de KRO-NCRV. Het is nog niet bekend welke andere acteurs meespelen in de film, dus of Pierre Bokma terugkeert bij het duo van Rundfunk is nog niet duidelijk. © KRO-NCRV

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden