Volledig scherm
De bestelbus brandde af in Montfoort. © 112mediaUtrecht

Brand in bestelbus Montfoort, politie gaat uit van brandstichting

UpdateOp de Poorterstraat in Montfoort is vannacht rond 01.20 uur een bestelbus afgebrand. Een buurtbewoner heeft nog geprobeerd het vuur te doven met een brandblusser, maar dat mocht niet baten. De politie gaat uit van brandstichting.

De bestelbus stond op twee plekken in brand. Dankzij de toegesnelde brandweer bleef de geparkeerde auto naast de bestelbus ongedeerd. Het voertuig is door een berger weggesleept. Een buurtbewoner schrok wakker van een knal, vertelt haar zoon dinsdagochtend. Toen ze ging kijken, zag ze de bestelbus in brand staan.

Een buurvrouw vertelt dat ze helemaal niks heeft gehoord. ,,Ik slaap aan de achterkant. Als ik slaap, slaap ik.‘’  De bus is van een installatiebedrijf op het gebied van de retail. De bestuurder van de bus spreekt  in een korte reactie van ‘een brandje‘ en wil het voorval ‘niet groter maken dan het is.‘

Duo

Later in de nacht hield de politie aan de Cattenbroekerdijk in Woerden een scooterrijder aan na een achtervolging in Montfoort. Hij trok samen met een andere scooterrijder de aandacht omdat zij zich verdacht ophielden. Deze tweede scooterrijder is nog voortvluchtig. Volgens een politiewoordvoerder is de scooterrijder aangehouden voor een verkeersovertreding. ,,Of hij iets met de brand in de bestelbus te maken heeft, is nog niet bekend. Uiteraard wordt onderzocht of er een link is.‘’

De scooterrijder die de politie vannacht oppakte, hield zich samen met een ander verdacht op. Een buurtbewoner seinde de politie in. Toen die kwam sloeg het duo op de vlucht. Allebei hadden ze hun kentekenplaat afgeplakt. Een van de twee vluchtte richting Woerden. De politie gaf hem meerdere keren een stopteken, maar de man bleef deze negeren. Toen de politie hem met hun voertuig aantikte op de Cattenbroekerdijk, kwam de bestuurder ten val en kon hij aangehouden worden.

De politie heeft hem naar het politiebureau overgebracht. De scooter is door de politie opgehaald. De andere scooterrijder is zover bekend niet meer aangetroffen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden