Volledig scherm
Brandweer Linschoten landskampioen in de categorie 112-oefening © Brandweer Linschoten

Brandweer Linschoten prolongeert landstitel in 112-wedstrijd

Voor het tweede jaar op rij is brandweerkorps Linschoten landskampioen geworden in de categorie 112-wedstrijd. In Leeuwarden wist het korps onder leiding van bevelvoerder Leon Bos het beste om te gaan met een bizar in scene gezet ongeval.

Bos vertelt welk scenario zijn korps te wachten stond in Friesland. ,,Een luchtballon slaagde er niet meer in hoogte krijgen en stortte voor een trein neer. De ballonvaarder kwam vlak voor de trein te liggen met de branders van de ballon nog aan. Door het remmen van de trein raakten twee schoonmakers gewond. De ene was gespiest door een bezemsteel en de ander had een gebroken schouder.'' Van de negen finalisten wist korps Linschoten het meest veilig en vakbekwaam te handelen.

Quote

We gaan als groep letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur

Leon Bos, Bevelvoerder Brandweer Linschoten

Chemie

Korps Linschoten ging aan de haal met een grote beker en opnieuw een jaar roem. Aan alle voorrondes van deze wedstrijd deden 250 korpsen uit het hele land mee. Volgens Bos is de chemie van de groep de sleutel tot het succes. ,,Het is heel bijzonder dat we twee jaar op rij winnen. We gaan als groep letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur. We kunnen alles tegen elkaar zeggen. Kritiek vanuit welke rang dan ook wordt altijd geaccepteerd.''

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden