Volledig scherm
Bas van den Hemel van de Veiligheidsregio Utrecht (links) en Hans Zuidijk van de brandweer Hollands Midden hebben het convenant over de samenwerking ondertekend. © Brandwer Hollands Midden

Brandweerkorpsen Hollands Midden en Utrecht gaan samenwerken

De brandweerkorpsen van Hollands Midden en Utrecht gaan samenwerken. De brandweerkorpsen rond de provinciegrens kunnen gealarmeerd worden bij een incident in elkaars gemeenten.

In een convenant is vastgelegd dat de snelste brandweereenheid voor een incident uitrukt, ook al is dat op het grondgebied van de andere regio. Hollands Midden had al dit soort afspraken met andere brandweerregio’s, zoals Rotterdam en Den Haag.

De samenwerking zal zich met name rond Nieuwkoop-Zegveld, Driebruggen-Woerden (en A12), Hekendorp-Haastrecht/Oudewater en Schoonhoven-Lopik afspelen. Concreet betekent het dat de kazernes Bergambacht, Bodegraven, Driebruggen, Gouda, Haastrecht, Nieuwerbrug, Nieuwkoop, Nieuwveen en Schoonhoven gealarmeerd kunnen worden voor incidenten op het grondgebied van Utrecht. De brandweereenheden van Linschoten, Lopik, Oudewater, Woerden en Zegveld uit Utrecht kunnen uitrukken naar meldingen op het grondgebied van Hollands Midden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden