Volledig scherm
De caddy die uitbrandde in Mijdrecht © Opsporing Verzocht

Bruikbare tips over ‘zinloze’ straatroof op ouder stel in Mijdrecht blijven uit

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond slechts vier tips binnengekregen over de gewapende straatroof in Mijdrecht op 1 oktober. Hierbij zitten echter nog geen bruikbare, aldus een politiewoordvoerder. De brute roof bleek een zinloze actie te zijn geweest, concludeert de politie.

De beide vermomde daders gingen er uiteindelijk vandoor met een nephorloge van het merk Rolex. Waarde: enkele tientjes. Twee gepensioneerde bewoners van de Roerdomp waren het slachtoffer.

De twee bewoners werden beroofd toen zij 1 oktober ’s middag bij hun woning aan kwamen na een bezoekje aan het centrum van Mijdrecht. Bij aankomst in hun straat zien ze een Volkswagen Caddy staan. Zodra de twee bewoners uit hun auto zijn gestapt, staan er twee mannen in donkere kleding naast hen. Zij dreigen met een vuurwapen en willen de horloges van de twee Mijdrechters.

Schreeuwen

De vrouw zet het op een schreeuwen. Wanneer twee buren komen kijken wat er aan de hand is, worden ook zij bedreigd met het vuurwapen. Vrij snel daarna rennen de twee daders, met de horloges van het echtpaar, naar hun wagen en scheuren ze ervandoor. Het horloge van de man wordt later teruggevonden aan de Roerdomp.

De grijze Caddy is een paar dagen voor de straatroof gestolen vanaf de Ransuil in Uithoorn. Vier dagen na de straatroof, op zaterdag 5 oktober, wordt de bestelauto uitgebrand aangetroffen in het buitengebied van Zevenhoven. In de nacht van 30 september op 1 oktober zijn zowel in Nieuwkoop als Nieuwveen kentekenplaten van auto’s gestolen. Twee daarvan zaten op de uitgebrande Volkswagen Caddy.

Volgens de politie beschikten de daders over voorkennis, omdat ze direct naar de horloges vroegen. Ze gaat ervan uit dat er uiteindelijk nog een derde verdachte bij de straatroof is betrokken. Hij zat in de gestolen Caddy toen zijn twee maten de twee bewoners van de Roerdomp beroofden. De politie vermoedt dat het trio uit de omgeving komt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden