Bloemiste Gerdina van Toor-Van Beek uit Bergambacht maakt in haar winkel in Reeuwijk door corona nauwelijks trouwboeketten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemiste Gerdina van Toor-Van Beek uit Bergambacht maakt in haar winkel in Reeuwijk door corona nauwelijks trouwboeketten. © Sandra Zeilstra

Bruiloftsfeest plannen in coronatijd? Veel stellen durven het niet: zoveel trouwerijen waren er in 2020 in jouw gemeente

Een bruiloft plannen? Veel bruidsparen durven het eigenlijk niet meer, bang om hun feest wéér te moeten verplaatsen. In 2020 werden in het Groene Hart ongeveer twintig procent minder huwelijken gesloten dan het jaar ervoor. Opvallend: veel stellen kozen voor een gratis trouwmoment. 

  1. Laat Alphen en Gouda groeien naar 200.000 inwoners, zegt deze deskundige: maar waarom?
    PREMIUM
    interview

    Laat Alphen en Gouda groeien naar 200.000 inwoners, zegt deze deskundige: maar waarom?

    Forensensteden als Alphen, Gouda en Zoetermeer moeten groeien naar 200.000 inwoners. Dat is beter en stukken goedkoper dan de vier grote steden (G4) verder uit te breiden. Die oproep aan het nieuwe kabinet doet Aernout van der Bend. Hij is directeur van Next Generations Infrastructures, een samenwerking van Rijkswaterstaat, Prorail, Vitens, Alliander, Schiphol en Havenbedrijf Rotterdam.