Bloemiste Gerdina van Toor-Van Beek uit Bergambacht maakt in haar winkel in Reeuwijk door corona nauwelijks trouwboeketten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemiste Gerdina van Toor-Van Beek uit Bergambacht maakt in haar winkel in Reeuwijk door corona nauwelijks trouwboeketten. © Sandra Zeilstra

Bruiloftsfeest plannen in coronatijd? Veel stellen durven het niet: zoveel trouwerijen waren er in 2020 in jouw gemeente

Een bruiloft plannen? Veel bruidsparen durven het eigenlijk niet meer, bang om hun feest wéér te moeten verplaatsen. In 2020 werden in het Groene Hart ongeveer twintig procent minder huwelijken gesloten dan het jaar ervoor. Opvallend: veel stellen kozen voor een gratis trouwmoment. 

 1. Laat Alphen en Gouda groeien naar 200.000 inwoners, zegt deze deskundige: maar waarom?
  PREMIUM
  interview

  Laat Alphen en Gouda groeien naar 200.000 inwoners, zegt deze deskundige: maar waarom?

  Forensensteden als Alphen, Gouda en Zoetermeer moeten groeien naar 200.000 inwoners. Dat is beter en stukken goedkoper dan de vier grote steden (G4) verder uit te breiden. Die oproep aan het nieuwe kabinet doet Aernout van der Bend. Hij is directeur van Next Generations Infrastructures, een samenwerking van Rijkswaterstaat, Prorail, Vitens, Alliander, Schiphol en Havenbedrijf Rotterdam.
 2. Deze inwoners waren tijdens de eerste avondklok wél op straat (en hadden een goede reden)
  PREMIUM
  UPDATE

  Deze inwoners waren tijdens de eerste avondklok wél op straat (en hadden een goede reden)

  Het is zaterdagavond nog maar net negen uur geweest of de politie vraagt in de Prins Hendrikstraat in Bodegraven of Leendert Jan Wensveen even van zijn fiets wil stappen. ,,Heeft u een goede reden om nu met de avondklok nog buiten te zijn?” De avondklok verliep in de regio zonder grote incidenten, maar het is nog wel even wennen: ook in Bodegraven, het hart van het Groene Hart.

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'