Volledig scherm
Oudewater - Burgemeester Pieter Verhoeve. © Marnix Schmidt

Burgemeester Verhoeve (SGP) benoemt Paarse Vrijdag tijdens Kaarsjesavond in speech

In zijn toespraak op de Goudse Markt tijdens Kaarsjesavond, vrijdagavond, benoemde burgemeester Pieter Verhoeve (van SGP-huize) dat het niet alleen Kaarsjesavond, maar ook Paarse Vrijdag was. Dat is de dag waarop studenten, scholieren en docenten laten zien dat het heel normaal is om homo- of biseksueel te zijn. Dat doen zij door in het paars gekleed naar school te komen.

Verhoeve maakte de verwijzing voordat de lichtjes in de kerstboom werden ontstoken. ,,Lieve aanwezigen: waar u ook vandaan komt, wat uw leven ook is, u mag hier zijn zoals u bent. Zingen zoals u zelf klinkt”, zei de burgemeester, die zijn eerste Gouda bij Kaarslicht vierde. ,,Samen zingen we ons boven de verschillen uit.”

Verhoeve benoemde bovendien dat het vrijdagavond draaide om het vieren van de geboorte van een Kind. ,,Zelf weet ik er alles van wat er dan op je afkomt. Afgelopen zaterdagmiddag werd in Gouda onze jongste dochter geboren. Het is zo’n wonder om zo’n lief kleintje in je armen te krijgen. Mijn collega uit Lopik, burgemeester De Graaf, stuurde mij een ontroerend Whatsapp-bericht: ‘Nieuw leven is het mooiste wat er is’. Ook dat is het kerstfeest.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden