Volledig scherm
Abcoude krijgt een nieuw zwem-/gymgebouw: Het Sporthuis Abcoude. © Gemeente De Ronde Venen

Buurt vreest parkeeroverlast nieuw zwembad Abcoude

Hoeveel parkeerplaatsen kost het nieuwe zwembad aan het Geinplein in het toch al door parkeeroverlast geteisterde Abcoude? Die vraag stond dinsdag centraal op de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. De gemeente Ronde Venen was voor de rechter gedaagd door drie buurmannen van het zwembad.

Volgens de mannen, die stellen dat zij 65 buurtbewoners vertegenwoordigen, komen er te weinig parkeerplaatsen bij het nieuwe Sporthuis dat daar moet verrijzen. Zij wonen in de wijken erom heen. De buurmannen hebben nu al veel last van parkeerders in hun straten. Tot hun verbazing heeft de gemeente De Ronde Venen geen extra parkeerplaatsen gepland bij het zwembad.

Volgens de gemeente wordt veel parkeeroverlast veroorzaakt door het NS-station in Abcoude. De gemeente heeft een onderzoeksbureau aan het werk gezet. Dat meent dat er genoeg parkeerplaatsen zijn in de openbare ruimte. De gemeente biedt toch iets aan, maar houdt er wel rekening mee dat goedkope parkeerplekken in Abcoude ook mensen aantrekken die in Amsterdam of op Schiphol moeten zijn. Nieuw aanbod van parkeerplekken, schept ook een nieuwe vraag, is het probleem van de gemeente.

,,De parkeeroverlast wordt veroorzaakt door het station en niet door het zwembad”, betoogde ook de advocaat van het zwembad. Hij gaf verder aan dat het maatschappelijk belang van een nieuw zwembad in Abcoude zo groot is, dat het niet tegen kan worden gehouden door een eventueel tekort aan parkeerplaatsen. Er is ook geen enkel spoedeisend belang voor de buurt, want het zwembad gaat pas over anderhalf jaar open, aldus de advocaat. Tegen die tijd zijn alle parkeerproblemen allang opgelost, voegde de raadsman er nog aan toe.

De rechter doet op 2 augustus uitspraak.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden