De aanwonenden van Rietveld in Woerden willen een veiligere weg voor hun deur.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanwonenden van Rietveld in Woerden willen een veiligere weg voor hun deur. © Egberts Media

Buurt wil af van ‘bocht des doods’ op N458 in Woerden: ‘Er wordt zo ontzettend hard gereden’

Het was weer raak op de provinciale weg Rietveld (N458) in Woerden. Een 29-jarige motorrijder uit Woerden raakte er onlangs van de weg en belandde in de naastgelegen sloot. Hij overleefde het ongeluk niet. Er gebeuren vaker ernstige ongelukken op Rietveld en die hebben een enorme impact op de aanwonenden.

Quote

Het is geen scherpe bocht maar je overziet ‘m niet en dat maakt de weg hier voor de deur gevaarlijk

Margo van der Burg

Hoe kan het toch dat in de ruime bocht het laatste halfjaar al drie ernstige ongelukken zijn gebeurd waarbij motorrijders zijn betrokken? ,,Ik woon er al twintig jaar en er zijn al ontzettend veel ongelukken gebeurd”, zegt buurtbewoner Ruud Naar. Bij hem voor de deur gebeurde het jongste motorongeluk. ,,We hebben het er vaak over, ook in de buurt. Zo’n dodelijk ongeluk heeft impact op omwonenden.”

Hij doelt op het fatale ongeluk van de 29-jarige motorrijder, die zaterdagmiddag 28 maart om het leven kwam. De Woerdenaar belandde kort voor 14.00 uur met zijn motor in de smalle sloot langs Rietveld ter hoogte van de woning van Naar. Inspanningen van ambulancepersoneel, een mobiel medisch team, de brandweer, politie en omstanders mochten niet meer baten. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. 

In samenwerking met indebuurt Woerden