Volledig scherm
Boer Gijsbert en Femke in betere tijden, toen Femke in verwachting was van hun derde kind dat in 2015 werd geboren. © Jean-Pierre Jans

BZV-boer Gijsbert en Femke uit elkaar

Boer Gijsbert en zijn Friese vrouw Femke Marije Wiersma zijn uit elkaar. De Friezin viel in 2010 tijdens Boer zoekt Vrouw als een blok voor de rommelige boer Gijsbert uit Abcoude. Inmiddels is Femke weer terug gekeerd naar Friesland.

Quote

Gijs en ik zijn inmiddels bijna een half jaar uit elkaar

Femke Marije Wiersma

Femke maakt de breuk zelf openbaar op haar Facebook-pagina. Dit doet ze echter niet geheel vrijwillig, maar omdat ze afgelopen weekend op een terras afgeluisterd werd door iemand die vervolgens dreigde het nieuws aan een roddeljournalist door te geven. Daarop heeft Femke een verklaring gegeven. ‘Gijs en ik zijn inmiddels bijna een half jaar uit elkaar, oud nieuws dus. Uit elkaar gaan doe je niet zo maar, zeker niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Maar voor ons bleek toch dat we de wederzijdse verwachting, ondanks de beste intenties aan beide zijden, absoluut niet waar konden maken. We zijn nog gewoon met elkaar in gesprek zonder woorden en willen vooral het beste (voor zo ver mogelijk in deze situatie) voor de kinderen’, schrijft ze op Facebook.

Het stel, dat in 2016 trouwde, kreeg samen drie kinderen: Marije, Siem en Hannah Foska. Femke had ook al een zoon uit een eerdere relatie. 

Afscheidscolumn

Voor Femke was het boerenleven volledig nieuw toen ze in 2010 een relatie kreeg met boer Gijsbert. Maar ze maakte het zich snel eigen en werkt inmiddels voor de Nederlandse Melkveehoudersvakbond en bereikt veel mensen met haar eerlijke columns in De Boerin.

Hun scheiding betekent niet het einde van Femke’s liefde voor het boerenleven. ,,Ik blijf mijn werk als belangenbehartiger voor een aantal agrarische belangenverenigingen zoals de Nederlandse Melkveehoudersvakbond gewoon doen. Dat is mijn werk en ook mijn passie’’, laat ze weten. Of Femke columns voor De Boerin blijft schrijven is op dit moment nog niet zeker. ,,Er komt in ieder geval wel een afscheidscolumn.’’ Dit voorjaar publiceerde ze daar haar meest recente column als boerin met de toepasselijke kop ‘kwetsbaar leven’.

In samenwerking met indebuurt Woerden