Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto Station Woerden. © ANP

Camera’s en vrij parkeren rond station Woerden blijken effectief

Minder fietsendiefstal en betere spreiding van de parkeerdruk voor automobilisten. Dat is het effect van maatregelen rond station Woerden. Gemeente en NS zijn enthousiast.

Volledig scherm
Camera's bekijken je op station Woerden. © Rianne den Balvert

De bezetting van het P+R-terrein aan de noordkant van het station is verdubbeld, sinds treinreizigers gratis gebruik kunnen maken van dit terrein. Schommelde de bezetting vorig jaar juni overdag nog rond de 30 procent, afgelopen maand was dit zo’n 60 procent.

De verschillen zijn wel groot: dinsdag en donderdag is het druk met een bezetting van soms wel 75 procent. Maar in weekeinden is het veel rustiger. De druk op het gratis parkeerterrein aan de Zuidzijde nam af. „Onze indruk is dat auto’s beter verspreid zijn over de twee terreinen,’’ zegt woordvoerder Hessel Koster van NS.

Die spreiding wordt nog beter. NS wil bezettingsinformatie gaan delen via onder meer de Reisplanner Xtra en andere verkeers-apps. „En meer bekendheid voor het feit dat treinreizigers gratis parkeren helpt ook.’’ Met ingang van dit najaar verwacht NS de bezettingsinformatie betrouwbaar te kunnen delen met reizigers.

In samenwerking met indebuurt Woerden