Volledig scherm
De zonneschermen van onder meer de raadszaal gaan soms vanzelf open en dicht. © AD Groene Hart

CDA: zonwering nieuw gemeentehuis Woerden leidt eigen leven

De zonwering van het nieuwe Woerdense gemeentehuis gaat geheel op eigen houtje omlaag of omhoog. De temperatuur is vaak te hoog en de verlichting blijft ook ’s nachts branden. De gemeenteraad wil dat deze kinderziektes worden verholpen worden.

CDA-fractievoorzitter Job van Meijeren heeft aandacht gevraagd voor de mankementen. De kinderziektes zijn bepaald nog niet uitgebannen, stelt hij. 

,,De verlichting, verwarming en zonwering zijn nog niet helemaal toegespitst op het gebruik. De verlichting in de avond- en nachturen blijft in het gehele gebouw branden. De verwarming in de avonduren lijkt overuren te draaien, waardoor fractie- en avondvergaderingen saunasessies lijken. Zo verhit zijn onze fractievergaderingen nou ook weer niet. Temperaturen van 25 graden ’s avonds komen vaak voor. Niet nodig.’’

Bovendien gaan op raadbijeenkomsten de zonweringen regelmatig, zonder aanwijsbare reden, naar beneden of naar boven. 

‘Inregelen’ 

Het CDA vond hierin steun van de partijen CU/SGP, LijstvanderDoes, SterkWoerden, D66 en Progressief Woerden. Arthur Bolderdijk, wethouder ‘gemeentehuisaangelegenheden’ legt uit dat onder meer het verwarmingssysteem, de warmte-/koude-opslag, een jaar de tijd nodig heeft om zich ‘in te regelen’. ,,Daar kunnen we nog even niet aan komen. We nemen uiteraard wel de andere mankementen mee en laten technici ernaar kijken.’’

Het lijkt er volgens Bolderdijk overigens niet op dat de kosten voor verwarming hoger zijn uitgevallen. Het gemeentehuis van Woerden is in april officieel in gebruik genomen, nadat de bouw ongeveer twee jaar lang geduurd heeft. Dit project liep vertraging op, onder meer vanwege uitgestelde werkzaamheden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden