Volledig scherm
Het tankstation van Esso aan de Goudsestraatweg in Oudewater dat vorig jaar werd overvallen. © Google Streetview

Celstraf voor overvaller Oudewaters tankstation

De 34-jarige Albertus M. uit Oudewater moet van de Utrechtse rechtbank twee maanden de cel in voor een overval op het Esso-tankstation in zijn woonplaats. De Oudewaternaar kreeg dinsdag zes maanden gevangenisstraf opgelegd, maar daarvan zijn vier maanden voorwaardelijk.

De man liep op 17 augustus vorig jaar de tankshop aan de Goudsestraatweg binnen met een zelfgeknutseld vuurwapen van karton, elastiekjes en een stift onder zijn shirt. De Oudewaternaar graaide vervolgens een pakje sigaretten van de toonbank, maar had buiten een alerte shopmedewerkster gerekend. 

Met een druk op de noodknop vergrendelde ze de toegangsdeur waardoor M. niet meer naar buiten kon. Terwijl ze op de politie wachtten, rookte de man een sigaret, dronk een blikje Red Bull leeg en stopte nog wat kabels en adapters uit het winkelschap in zijn broekzak. Ook gaf hij de medewerkster een harde duw toen ze het pakje sigaretten van hem terug wilde.

Verwarde toestand

De rechtbank hield er in het vonnis rekening mee dat de Oudewaternaar de overval in verwarde toestand ‘op knullige en onprofessionele wijze’ had gepleegd. De man werd na zijn aanhouding tijdelijk gedwongen opgenomen en moet volgens gedragsdeskundigen door zijn psychische gesteldheid verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.

Tegen M. was zes maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist. De advocaat van M. verzette zich tegen een celstraf, omdat de man nu de hulp en begeleiding zou krijgen die hij nodig heeft. Omdat er volgens haar veel verloren zou gaan bij een gevangenisstraf, pleitte ze voor een werkstraf in combinatie met een voorwaardelijke gevangenisstraf.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden