Columnist Kiki Schippers schrijft over de glazenwassersoorlog in Woerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Kiki Schippers schrijft over de glazenwassersoorlog in Woerden. © Getty Images/Rianne den Balvert

Columniste Kiki Schippers: ‘Hemelvaartsdag leek dit jaar net de Zwarte Cross in Woerden’

ColumnCabaretier en muzikant Kiki Schippers schrijft elke zaterdag een column over het leven in Woerden. Vandaag schrijft ze over de glazenwassersoorlog in Woerden.

Achter ieder prachtig plaatje gaat een verborgen oorlog schuil, zoveel heb ik wel geleerd van opgroeien in Molenvliet. De knapste kinderen hadden de moeilijkste ouders, de meest perfecte stellen gingen het snelst uit elkaar en in de best opgeruimde tuinen werd de grootste onzin verkondigd. De duurst gefokte honden waren het meest opgefokt en de buurman met de grootste auto had ook de hoogste schulden.

Zo denk ik nu met medelijden aan al die mensen die in zo’n joekel van een huis aan het water wonen. Het omdopen van hun huis tot ‘Singelrust’ of ‘Vree & Vrijzicht’ heeft niet kunnen verhinderen dat ze juist in deze dagen de meeste onrust en overlast ervaren van alle Woerdenaren. 

Het leek afgelopen Hemelvaartsdag wel alsof de Zwarte Cross dit jaar in Woerden op water gehouden werd. Overal bootjes die gelukzalig langs het bloot scheurden dat zich uit de krochten van de huizen een weg naar de zon had gewankeld. Soms moesten ze uitwijken voor een verdwaalde opblaasvogel, of oppassen voor een stel jongens die zichzelf te pletter sprongen vanaf de Parijse Brug. 

In samenwerking met indebuurt Woerden