Volledig scherm
Politie-onderzoek na de overval in Harmelen © Politie Midden-Nederland

Dader overval op vrouw in Harmelen na half jaar nog spoorloos

De politie is nog altijd op zoek naar de dader die in maart een toen 47-jarige bewoonster mishandelde bij een overval in haar woning in Harmelen.

Een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond aan eventuele getuigen om met tips te komen, heeft één reactie opgeleverd, zegt de politie Midden-Nederland. Of die leidt naar de dader is nog niet bekend, voegt ze er aan toe.

Fluitketel

Bij de overval op woensdagavond 13 maart rond 23.30 uur werd de vrouw hardhandig aangepakt door de overvaller, die niet gewapend was. Ze probeerde hem van zich af te slaan met een fluitketel, maar verloor die strijd. De vrouw raakte niet gewond. Ook haar hond Sproet, een harige Jack Russell, bleef ongedeerd.

De man kon binnenkomen nadat de vrouw de deur op een kier had laten staan toen Sproet even naar buiten wilde. Bij zijn terugkomst liep de man achter hem aan naar binnen. Hij bedreigde haar, bond haar vast en plakte haar mond dicht met tape. ,,Ik had echt een moment van: ik ga nu dood. Het was zo heftig’’, klinkt haar verhaal in de reconstructie in het tv-programma.

Gebaren

De overvaller pakte haar bankpas en de vrouw moest onder dwang haar pincode afgeven door middel van vingergebaren. Nadat de dader verdwenen was wist de vrouw met haar mobiele telefoon de politie te alarmeren.

Hoewel ze niet gewond raakte, was de bewoonster wel behoorlijk ontdaan en in shock volgens de politie. Ze werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Met de pas blijkt achteraf geen geld te zijn opgenomen. Een eveneens gestolen laptop is later teruggevonden.

Helikopter

Met een helikopter is door de politie vergeefs naar de man gezocht. Het zou gaan om een slanke man van ongeveer 1,90 meter lang. Hij droeg een witte bivakmuts en donkere kleding. Een politieagent zag ongeveer een kwartier na de overval een man op een fiets vanuit de brandgang achter de huizen aan de Noordergaard komen. Die fietser, een lange man met witte pet, negeerde alle stoptekens en is er hard vandoor gereden. Hij voldeed aan het signalement van de overvaller.

De agent is achter hem aangerend en heeft de fiets teruggevonden bij een sloot langs de Meerkoet in Harmelen. Het bleek de fiets van de overvallen vrouw. De verdachte is door de sloot gevlucht richting de boomgaard aan de overkant. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor. Een grootschalig buurtonderzoek in maart leverde niets op. De politie hoopt dat na het zien van een in scène gezette video in Opsporing Verzocht dat er toch nog Harmelenaren zijn die zich een man in doorweekte kleding herinneren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden