Volledig scherm
Archieffoto © Petershotnews.nl

De Ronde Venen: 'Dijkvariant centrumplan Vinkeveen onhaalbaar'

Hoe de doorstroming van verkeer van en naar Vinkeveen in de toekomst verbetert, blijft vooralsnog onduidelijk. Verplaatsen van de op- en afritten van de N201 naar de Ringdijk blijkt onmogelijk.

De dijkvariant van het centrumplan van Vinkeveen is financieel niet haalbaar. Dat is de uitkomst van een haalbaarheidsstudie naar het verplaatsen van de op- en afritten van de N201.

Een combinatie van hogere kosten, onvoldoende dekking en een risicovolle ontwikkeling liggen aan deze conclusie ten grondslag. ,,Dot is heel jammer, maar glashelder’’, stelt wethouder David Moolenburgh.

,,Het besluit om de dijkvariant te staken is breed gedragen vanuit alle betrokken partijen. Dat betekent niet dat de ontwikkelingen in Vinkeveen nu stil komen te liggen. Nu wordt de variant met het verlengen van de op- en afritten en het verhogen van het viaduct bij Vinkeveen onderzocht. Ons doel is nog steeds om in Vinkeveen dorp en water beter met elkaar te verbinden.’’

Stabiliteit

In maart besloot de gemeenteraad de dijkvariant te laten onderzoeken. Technisch is de variant haalbaar en ook bestaat hiervoor voldoende draagvlak. Maar financieel niet. Onder meer door nieuwe inzichten over de stabiliteit van de Ringdijk.

Volgende stap is nu om verhogen van het viaduct en verlengen van de opritten verder uit te werken als plan. Ook worden andere opties in de geest van het plan verkend, om te kijken waar het dorp het meeste bij gebaat is en wat financieel haalbaar.

In samenwerking met indebuurt Woerden