Volledig scherm
Een bewoner van het kampje aan Molenland voerde eerder actie tegen de gemeente omdat hij vindt dat de bewoners aan hun lot worden overgelaten. © Marnix Schmidt

De Ronde Venen vangt bot bij rechter en moet weer in gesprek met woonwagenbewoners

De rechter heeft het verzoek van De Ronde Venen om de bewoners van het woonwagenkampje in Wilnis op korte termijn mee te laten werken aan de aanleg van een nieuw kampje voor hen, afgewezen. De uitspraak in kort geding is goed nieuws voor de kampers maar een tegenvaller voor de gemeente. Die is dan ook teleurgesteld. Zij wil na jaren praten volgend jaar eindelijk eens aan de slag met het vervallen kampje aan Molenland, maar mag dit nu dus voorlopig (nog) niet van de rechter.

De verwachting is dat beide partijen als gevolg van de rechterlijke uitspraak op korte termijn weer om de tafel gaan zitten, laat advocaat Huurman namens de woonwagenbewoners in een reactie weten. ,,Mijn cliënten staan open voor een gesprek. Ze zitten niet te wachten op een lange juridische strijd. Ik denk dat ze nu ook willen praten over een tegemoetkoming in de schade die ze hebben geleden aan hun wagens en over het aantal plaatsen dat op het nieuwe kampje komt.’’

De woonwagenbewoners moeten verhuizen naar een naastgelegen weiland dat de gemeente heeft aangekocht. Op de nieuwe standplaats komen naast twee extra ook grotere plekken. De bewoners hebben jaren geleden al groen licht gegeven voor de aanleg van het nieuwe kampje, inclusief de verhuizing.

Verhuizen

Een deel van de bewoners wil echter nog niet verhuizen. Ze wil eerst geld van de gemeente zien, omdat de grond op het huidige kampje onderaan de dijk in Wilnis is verzakt. Hierdoor hebben meerdere wagens veel schade opgelopen. Om deze vergoed te krijgen zijn de bewoners inmiddels een procedure tegen de gemeente begonnen. De afloop hiervan willen ze eerst afwachten, voordat ze wellicht verhuizen. En om de nieuwe standplaatsen aan te leggen moet er geheid worden. De bewoners vrezen dat hierdoor nog meer schade aan hun wagens ontstaat.

De gemeente wil pas reageren als ze de uitspraak van de rechter goed bestudeerd heeft, laat een woordvoerder weten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden