Volledig scherm
Aime van de Bovenkamp, hier met SC Woerden-voorzitter Hanneke Overbeek. © Marnix Schmidt

Derby SC Woerden - VEP primeur in zaterdagvoetbal

RegiosportSC Woerden en VEP staan morgenmiddag voor een primeur De onderlinge derby, voor het laatste gespeeld in het seizoen 2012-2013, staat voor het eerst op de rol op een zaterdag. 

Tientallen keren ontmoetten beide clubs elkaar in het zondagvoetbal, maar nadat SC Woerden vorig seizoen al overstapte naar ‘de zaterdag’ volgde dit seizoen VEP.

Er zijn niet veel spelers die de derby als voetballer al eens hebben meegemaakt. VEP-aanvoerder Nils Peters was ten tijde van de laatste derby nog selectiespeler van SC Woerden. ,,Dat was nog in de tijd van Bart Holleman en Thijs Attevelt”, lepelt Peters op. ,,Vroeger leefde het wel meer bij VEP denk ik, omdat er bij SC Woerden vooral jongens van buitenaf actief waren.”

Verhalen

Veel meer spelers kennen alleen de verhalen over de derby. En sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal bulkt het vlaggenschip van SC Woerden over de spelers van eigen bodem. Aanvoerder Aime van de Bovenkamp: ,,Het komt dichtbij nu en het leeft ook bij ons. Tegen VEP willen wij gewoon zes punten pakken dit seizoen.”

Aan een voorspelling durven Peters en Van de Bovenkamp zich niet te wagen. ,,Wij moeten gewoon een erg goede dag hebben’’, manouvreert Peters VEP in de positie van underdog. ,,Als iedereen top en gretig is kunnen we het ze lastig maken.’’

VEP staat met 16 uit 10 op de vijfde plaats, SC Woerden is met 21 uit 10 de voorlopige runner-up. Toch blijft Van de Bovenkamp voorzichtig, ook gezien de ervaringen in de derby’s met Kamerik die Woerden de afgelopen anderhalf jaar speelde. ,,We verloren drie keer van Kamerik. Ik denk ook niet dat we de favoriet zijn, het is een wedstrijd op zich. De beste gaat niet per se winnen. Er worden in zo’n wedstrijd andere dingen gevraagd dan goed voetbal.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden