Voor de witlof in de moestuin was het te koud, zie de 6 weken oude witlof vooraan. De witlof kan beter in de garage worden geteeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de witlof in de moestuin was het te koud, zie de 6 weken oude witlof vooraan. De witlof kan beter in de garage worden geteeld. © Marlies Wessels

Deze garages staan vol emmertjes witlof vanwege kou: ‘De mogelijkheden zijn beperkt’

Witlof laat zich gemakkelijk telen in emmers die je op een donkere en niet al te warme plaats bewaart. Dat ontdekten de vrijwilligers van de Ontmoetingstuin Bijleveld in Vinkeveen tijdens een experiment. De uitkomsten delen ze met de straat: alle buurtbewoners konden dinsdag witlofpennen ophalen voor eigen teelt.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'