Else Marie Eisinger (l), Coert Hilgeman en Arnold van Poeteren zijn drie van de achttien trompettisten die op 4 mei om twee minuten voor acht 's avonds een signaal taptoe geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Else Marie Eisinger (l), Coert Hilgeman en Arnold van Poeteren zijn drie van de achttien trompettisten die op 4 mei om twee minuten voor acht 's avonds een signaal taptoe geven. © Marnix Schmidt

Deze trompettisten brengen de taptoe ten gehore tijdens dodenherdenking: ‘Het mag niet fout gaan’

Achttien trompettisten brengen dinsdagavond rond 19.58 uur op verschillende plekken in Woerden het taptoe-signaal ten gehore. Ondanks al hun ervaring is het spelen van deze bekende en beladen melodie voor de muzikanten toch iets bijzonders. ,,Het is een speciaal moment. Het mag niet fout gaan.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'