Ondernemers en vrienden Hans van der Stok van Boerderij Boerinn (rechts) en Jan-Willem Both van Leve Rreizen besloten om een boerencamping te beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemers en vrienden Hans van der Stok van Boerderij Boerinn (rechts) en Jan-Willem Both van Leve Rreizen besloten om een boerencamping te beginnen. © Marnix Schmidt

Deze twee vrienden stampen in maand tijd boerencamping uit de grond: ‘Back to basic’

Wakker worden tussen de schapen, daarna slootje springen en spelen in de hooiberg, een potje klompengolf en ’s avonds marshmallows roosteren bij een kampvuur. Dat is het idee van de twee jeugdvrienden Jan-Willem Both (46) uit Bodegraven en Hans van der Stok (45) uit Harmelen. In minder dan een maand stampen zij in Kamerik een boerencamping uit de grond.

 1. Bij deze ‘welkomboerderij’ kunnen dementerenden tuinieren, klussen en dieren verzorgen
  PREMIUM
  op de zaak

  Bij deze ‘welkom­boer­de­rij’ kunnen dementeren­den tuinieren, klussen en dieren verzorgen

  Van multinationals tot creatieve broeinesten, van eenmanszaakjes tot marktleiders: deze regio telt talloze bijzondere bedrijven. Wat doen ze, waar zijn ze goed in, wie zit er aan de knoppen en hoe is het ooit begonnen? Vandaag: Welkomboederij Ons Boeren Gerief in Kamerik, dat dagbesteding biedt aan mensen met dementie en mensen met een licht verstandelijke beperking. Gerrit en Jolanda van der Haven doen dit in de vorm van een onderneming.
 2. De enige jurk die strafrechtadvocaat Irma Groenendijk (45) draagt is haar toga: ‘Ik hou niet van troela-gedrag’
  PREMIUM

  De enige jurk die strafrecht­ad­vo­caat Irma Groenen­dijk (45) draagt is haar toga: ‘Ik hou niet van troe­la-ge­drag’

  Na veel studeren is de geboren Bodegraafse Irma Groenendijk (45) sinds vijftien jaar strafrechtadvocaat. In die rol voelt ze zich ‘als een vis in het water’. Of het nu om fietsendiefstal, drugshandel of moord gaat. Elke vrijspraak geeft voldoening. En dat is waar Groenendijk elke dag voor gaat, direct en zonder opsmuk: ,,Iedereen weet het: ik hou niet van troela-gedrag.”