Bij de lancering van de nieuwe website Steffie over brandveiligheid mogen deelnemers met een verstandelijke beperking zelf brandjes blussen, zoals hier Berry.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de lancering van de nieuwe website Steffie over brandveiligheid mogen deelnemers met een verstandelijke beperking zelf brandjes blussen, zoals hier Berry. © Marnix Schmidt

Deze verstandelijk gehandicapten mochten brandweerman spelen: ‘Nóóit bij het vuur wachten!’

Van alle mensen die omkomen bij een brand, heeft 6 procent een verstandelijke beperking. Om daar 0 procent van te maken, is een nieuwe site gelanceerd: Steffie.nl. Deze site vertelt mensen met een beperking wat ze moeten doen als er brand uitbreekt en hoe ze brand kunnen voorkomen. 

 1. Ambtenaar Wilfred licht gemeente op voor 70.000 euro, zegt OM: ‘Ik word net als Pieter Omtzigt opgeruimd’
  PREMIUM

  Ambtenaar Wilfred licht gemeente op voor 70.000 euro, zegt OM: ‘Ik word net als Pieter Omtzigt opgeruimd’

  Dubbele uurtarieven, extra uren voor werk aan het riool, hogere materiaalkosten en huurprijzen van een tractor. Volgens het Openbaar Ministerie speelde ex-ambtenaar van de gemeente Lopik Wilfred Z. (43) met zijn ‘partner-in-crime’ aannemer Willem van D. (61) op slinkse wijze samen onder een hoedje en hebben ze de gemeente voor bijna 70.000 euro opgelicht. Lopik eist een half miljoen euro schadevergoeding.

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'
  Play

  Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'

 2. Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'
  Play

  Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'