Volledig scherm
PREMIUM
Lubbert de Boer van reizend restaurant SterkWater is initiatiefnemer van de diners die de komende weken worden gehouden in de kruitkamers van Fort Abcoude. Het menu is in samenwerking met Natuurmonumenten opgesteld. © Marlies Wessels

Dineren in Fort Abcoude met tamme kastanjes en liefdesverhaal

In Fort Abcoude kunnen mensen zich tot en met 8 maart laten trakteren op gerechten en verhalen die een binding hebben met het fort. Het reizende restaurant SterkWater serveert daar onder meer een liefdesverhaal. ,,Ze hadden zelfs hun eigen seintaal ontwikkeld."

Initiatiefnemer Lubbert de Boer raakte in eerste instantie geïnspireerd door Fort Rijnauwen in Bunnik, waar hij jarenlang langs fietste. ,,Ik had geen idee waar dat gebouw voor diende", vertelt hij. ,,Pas toen ik me daar meer in verdiepte, ontdekte ik hoe bijzonder de forten, de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn. De linie is maar liefst 85 kilometer lang, variërend van 3 tot 5 meter breed en voert helemaal van Muiden tot aan de Biesbosch. Het is voor Nederland het grootste infrastructurele project ooit. Dat triggerde mij wel..."

In samenwerking met indebuurt Woerden