Volledig scherm
Distributiecentrum Jumbo in Woerden ontruimd © Justin Egberts/Egberts Media

Distributiecentrum Woerden ontruimd na alarm over rook en ontsnapte ammoniak

UPDATEHet distributiecentrum van de Jumbo aan de Finse Golf is zondagochtend ontruimd. Alle personeelsleden moesten naar buiten.

Kort voor 8.00 uur dacht een chauffeur zwarte rookvorming te zien bij het distributiecentrum, waar de rook van de verwarmingsketel normaal gesproken wit is. Hij sloeg alarm. Drie brandweerauto's (twee blusvoertuigen en een hoogwerker)  en een ambulance zijn het terrein opgereden. 

Ammoniak lucht

Omdat een Jumbo-medewerker meende ook ammoniak te ruiken, deed een adviseur gevaarlijke stoffen onderzoek in het distributiecentrum. Daaruit bleek dat een compressor in een technische ruimte een beetje ammoniak had gelekt. De hoeveelheid ammoniak was dermate klein, dat de meetapparatuur die automatisch alarm geeft bij hoge hoeveelheden ammoniak niet was afgegaan. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. 

Ambulancepersoneel onderzocht de Jumbo-medewerker die alarm had geslagen; die hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer wilde eerst zeker weten hoe de ammoniak heeft kunnen ontsnappen en heeft onderzoek gedaan. Daardoor moesten 36 personeelsleden een uur buiten blijven staan. Rond 9.20 uur pakten de hulpdiensten weer in en gaven ze het pand vrij aan Jumbo. 

Een woordvoerder van Jumbo laat weten dat de ontruiming geen gevolgen zal hebben voor de bevoorrading van de winkels.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden