Dit bedrijf in de evenementenbranche stortte zich op zonnepanelen en nam juist negen nieuwe mensen aan
Peter Homan verzorgt met zijn elektrotechnisch bedrijf de stroomvoorziening op grote evenementen. Maar nu even niet. Omdat de evenementenbranche voorlopig stilligt, heeft het bedrijf zich gestort op zonnepanelen. Zijn werknemers oefenen hun nieuwe skills thuis, op hun eigen dak. ,,Dat is spannend.”
SAIl, het EK, het Eurovisie Songfestival, grote kermissen en festivals; het jaar 2020 beloofde veel werk voor Peter Homan, die met zijn bedrijf stroomvoorzieningen aanlegt. Alle evenementen werden afgelast. De agenda van het Mijdrechtse bedrijf bleef angstvallig leeg. ,,Ja, deze crisis hakt er voor ons ook stevig in”, geeft hij toe. ,,Normaal gesproken zou de telefoon roodgloeiend staan. Nu belt niemand…’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Boerderij verkocht, maar liefde voor trekkers is gebleven; Jacoline en Gerrit aan start Trekkertrek
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt. -
De 24 uur van Montfoort gaat niet door, maar een groot feest komt er wel
De 24 uur van Montfoort gaat niet door, maar een feestje komt er wel, voor Montfoorters. Café Bolle Harry, café De Plaats en grandcafé The Old Bakery trekken daarvoor samen op.
-
PREMIUMinterview
Wereld vol ellende: op de nieuwssite van Arjan en Gerard lees je alleen maar vrolijk nieuws
-
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
PREMIUMBUREN
Sonja en Yola koken elke avond voor zieke buurvrouw Lida (81): ‘Kon nog geen pannetje optillen’
Wekelijks vertellen buren hoe ze lief en leed met elkaar delen. Deze keer Sonja Vlug (63) en Yola Brouwer (73) en hun bovenbuurvrouw Lida Veldhuijzen (81).