Snertwedstrijd 2020: De driekoppige jury bestaande uit chef-kok Niels Verburgt, keurslager Gineke van Kesteren en Woerdenaar Rijnsbergen keuren de inzendingen. Voorzitter van de winkeliersvereniging Richard Stouthart (links) serveert de snert.
Volledig scherm
PREMIUM
Snertwedstrijd 2020: De driekoppige jury bestaande uit chef-kok Niels Verburgt, keurslager Gineke van Kesteren en Woerdenaar Rijnsbergen keuren de inzendingen. Voorzitter van de winkeliersvereniging Richard Stouthart (links) serveert de snert. © Marnix Schmidt

Dit is de lekkerste snert van Woerden (en misschien wel van Nederland)

SnertverkiezingErwtensoep: zelfs zonder ‘mart’ vult de geur van de typische koeiemartmaaltijd de straten van Woerden. Woerdense keukenhelden streden maandag tijdens de eerste Snertverkiezing om de titel Snertkoning– of koningin van de stad. De jury was het er na twintig dampende kommetjes unaniem over eens.

 1. ‘Vingerafdruk op vuilniszak verraadt Alphenaar (25) na overval op benzinepomp’: OM eist drie jaar cel
  PREMIUM
  RECHTSZAAK

  ‘Vingeraf­druk op vuilniszak verraadt Alphenaar (25) na overval op benzine­pomp’: OM eist drie jaar cel

  Zijn vingerafdrukken, gevonden op een vuilniszak in het BP tankstation aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen, verraden hem, vindt het Openbaar Ministerie (OM). En daarom moet Alphenaar Yasin S. (25) van justitie drie jaar de cel in voor een overval. Volgens de officier is hij degene die op 20 maart daar 1000 euro buit maakt. Onzin, vindt S. ,,Ik ben onschuldig.”

In samenwerking met indebuurt Woerden

 1. Hoe vieren politici sinterklaas dit jaar? 'Met mijn vrouw, twee honden en een kat'
  Play

  Hoe vieren politici sinter­klaas dit jaar? 'Met mijn vrouw, twee honden en een kat'

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie