Dit is waarom de gevreesde afsluiting van de A12 écht nodig is: ‘Als we niks doen, wordt het nog erger’

videoDe allerlaatste waarschuwing: maandagavond om 21.00 uur gaat de gevreesde afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug in. Een megaklus, waar normaal een voorbereidingstijd van 1,5 jaar aan voorafgaat. Maar omdat de veiligheid ernstig in het geding is, moest Rijkswaterstaat dit keer alles in een half jaar regelen. ,,Dit was een uitzonderlijke situatie.”

17 reacties

 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Het zal allemaal best wel nodig zijn dus wat moet dat moet. Alleen, je hoeft echt geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te bedenkend dat als je de weg vrijdagavond op slot doet er 2 weekenden in de geplande levertijd zitten. Maar ja logica en overheid zijn toch echt heel verschillende begrippen
 • Sandrina Meier

  1 jaar geleden
  Waarom hebben ze A12 niet vorig jaar al aangepakt toen het vanwege COVID-19 nog nergens zo rustig was? Nee dit is weer Typisch Rijkswaterstaat op zijn Smalt’s! Net als die Vuurtoren in Den Helder. Allemaal achterstallig onderhoud maar ook dat valt onder dit Ministerie! Nog even en heel Nederland zit weer op slot vanwege de afgesloten verkeersaders die zo belangrijk zijn voor de Economie van Nederland.
 • Lucas Holster

  1 jaar geleden
  Wat moet dat moet..maar reed er vandaag nog eens overheen en denk dat de Belgen jaloers zouden zijn op dit wegdek! Had het echt niet kunnen wachten tot we de N208 weer konden gebruiken?
 • M.G. Bults

  1 jaar geleden
  #Rob ten Hulscher, precies, achterstallig onderhoud. Niets meer en niets minder. Zeker de afgelopen 20 jaar is er niets gebeurd. Men was teveel bezig met centen verdienen. Als de hele maatschappij in de Markt wordt gezet zijn de eerste twee dingen die daar onder lijden, onderhoud en beveiliging. Dat zijn namelijk uitgaven waar je niets aan verdient, dus verwaarloosbaar.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 jaar geleden
  Als we nou allemaal gewoon aan het werk gaan en even doorbijten is het zo voorbij. Nederlanders hebben teveel vrije tijd,die wordt omgezet in drammen en zeiken.