Volledig scherm
Dode katten. Dit zijn niet de dieren die in Wilnis overleden. © Foto Dierenbescherming OverGelder

Dode katten in Wilnis waarschijnlijk vergiftigd

In Wilnis worden doelbewust katten vergiftigd, vermoedt dierenartsenpraktijk Amstel Vecht en Venen. Die waarschuwt kattenbezitters in het dorp om hun beesten voorlopig binnen te houden.

Quote

Onze angst is dat dit niet de enige katten zullen zijn, houd katten voorlopig binnen

Dierenartsenpraktijk Amstel Vecht en Venen

Afgelopen week kwamen meermaals ernstig zieke katten binnen.  Daarvan zijn enkele overleden, andere vechten nog voor hun leven, meldt de praktijk op de eigen Facebookpagina. ,,Hoogstwaarschijnlijk gaat het om vergiftiging met een bepaald (nieuw) type rattengif, helaas is dit niet met honderd procent zekerheid te zeggen. Politie, buurtbewoners en al onze collega’s in de regio werken samen om dit zo snel mogelijk op te lossen en uit te zoeken waar de oorzaak ligt.”

De ernstig zieke dieren die werden binnengebracht kwamen uit de Scheepmaker,  de Wagenmaker en de Herbergier in Wilnis. ,,Onze angst is dat dit niet de enige katten zullen zijn, dus houd katten in die regio voorlopig binnen", waarschuwen de dierenartsen. Verder raden ze dierenbezitters aan zo snel mogelijk contact te zoeken met de kliniek als katten ziekteverschijnselen vertonen. Of er ook gevaar bestaat voor andere dieren, vermeldt de praktijk niet.

In Nunspeet werden onlangs ook enkele dode katten gevonden en bestond het vermoeden dat deze overleden aan rattengif. Zo'n twee jaar terug gingen er in Moordrecht in korte tijd zelfs 16 katten dood. Ook na onderzoek van de kadavers kon niet worden vastgesteld of rattengif de oorzaak was.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden