Dode na ongeluk met bus is 70-jarige vrouw uit Montfoort

VideoEr is vanmiddag een 70-jarige vrouw uit Montfoort overleden na een ernstig ongeluk op de N228 in Montfoort. Een bus en personenauto kwamen met elkaar in botsing. Hoe het ongeluk gebeurde, is nog niet duidelijk. 

De nabestaanden van de vrouw, die in een rode Toyota reed, zijn geïnformeerd. De politie kan nog niets zeggen over de toedracht van het ongeluk. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Er was een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd gecanceld. 

De politie stelt een onderzoek in. Syntus Utrecht laat weten dat de buschauffeur is opgevangen en erg geschrokken is. Wat er precies gebeurd is kan woordvoerder Lotte Hendriksen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus Utrecht op dit moment nog niet zeggen. De politie meldt dat er enkele inzittenden in de bus zaten. Zij bleven ongedeerd.

Gevaarlijk

De bewoonster van het huis dichtbij waar het ongeval plaatsvond, vermoedt dat het gaat om een inhaalactie. Ze laat ook weten dat dit stuk van de provinciale weg niet bekendstaat als heel onveilig of gevaarlijk. ,,Maar vaak gaat het net goed als een tractor of auto met paardentrailer wordt ingehaald.’’ Op de plaats van het ongeval is de weg relatief recht. 

Een andere bewoonster van de Heeswijk , die niet met haar naam in de krant wil, kent het stuk provinciale weg als een punt waar vaker ongelukken zijn gebeurd. ,,Er is verderop een kruising met de Knollemanshoek en daarvoor zit een bocht. Er zijn eerder ook ongelukken gebeurd met dodelijke afloop.’’ Een exacte reden van de ongelukken heeft de bewoonster niet. ,,Het kan met de snelheid te maken hebben, niet iedereen rijdt netjes tachtig. Over het noodlottig ongeluk van vanmiddag kan de bewoonster niets zeggen behalve dat de trekker met aanhanger vol rollen met hooi niets te maken had met de botsing. ,,Die kwam na het ongeluk pas aangereden.’' 

De N228 is in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt voorlopig omgeleid.

Volledig scherm
De bus is zwaar beschadigd. © 112mediautrecht

In samenwerking met indebuurt Woerden