Volledig scherm
De tijdelijke Intersport in Woerden. © Indebuurt Woerden

Door brand gedupeerde Intersport/Twinsport opent noodwinkel in Woerden

Intersport/Twinsport, dat eind mei werd getroffen door een brand, heeft een grote container in gebruik genomen als noodwinkel op het eigen parkeerterrein aan de Jaap Bijzerweg.

Noodwinkel is misschien wat overdreven, het bedrijf zelf spreekt van een servicepunt. ,,Je kunt hier dan wel niet fysiek shoppen, maar wel onder andere online je bestellingen doen en je racket laten bespannen’’, zegt een medewerker. ,,Vaste klanten kunnen bij het servicepunt in de container ook extra korting krijgen en de koffie staat klaar.’’

De ‘servicecontainer’ blijft hier voorlopig staan. ,,Het kan minimaal nog ongeveer een half jaar duren voordat de winkel van Intersport/Twinsport weer opengaat.’’

De brand die de Woerdense sportzaak verwoestte, was eind mei. Deze ging gepaard met metershoge vlammen en is waarschijnlijk ontstaan op het dak van het middelste deel van het complex. De brand is ontdekt door het beveiligingsbedrijf Uniseco dat een surveillanceronde deed over het bedrijventerrein.

Wrang

Ook de andere bedrijven in het pand aan de Jaap Bijzerweg - een saunashowroom, badkamerbedrijf en glasonderneming - raakten zwaar beschadigd. Extra wrang is dat er vier dagen voor de brand nog een brandcontrole was, om te kijken of alles nog goed werkte.

Intersport/Twinsport wil weer op dezelfde plek aan de Jaap Bijzerweg terugkeren. Wanneer dat is, hangt af van de staat van het pand en hoe lang het duurt voordat het pand weer ingericht is.
Dat Woerden meeleeft met het bedrijf en het personeel, werd al kort na de brand duidelijk. Het regende steunbetuigingen op social media en ondernemers en de gemeente lieten weten te willen helpen waar ze kunnen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden