Volledig scherm
PREMIUM
Naomi en pedagogisch medewerker Enrico spuiten graffiti. Rechts Jenneke van Wijngaarden van de Dorpsacademie. © Marnix Schmidt

Dorpsacademie in Wilnis is kunstzinnige uitlaatklep voor jongeren die uitvallen

Stichting Dorpsacademie in Wilnis biedt een dagbestedingsplek aan jongeren waar het thuis of op school niet lekker loopt. En met succes, meldt de Dorpsacademie die nu een jaar bestaat. ,,Wij bieden de plek die ik had willen hebben toen ik jong was."

Quote

Je hoeft er hier niet van op te kijken als plots een toneelstuk wordt opgevoerd. Dan hebben ze opeens weer iets bedacht

Enrico Toledo

In Dorpsacademie Mus en Muzen komen jongeren tussen de 12 en 18 jaar die niet of slechts gedeeltelijk naar school gaan. Anderen gaan wel naar school en sluiten na hun schooldag aan. ,,De redenen waarom jongeren hier komen, zijn heel divers", legt kunstenaar en begeleider Jenneke van Wijngaarden uit.

,,We hebben hoogbegaafde kinderen die in hun klas geen aansluiting vinden, een autistische leerling, een kind met ernstige leerproblemen, een depressieve leerling en een kind dat vreselijk wordt gepest. Voor ons maakt dat niet uit. Hier zijn we een liefdevolle plek waar niet zo veel moet en waar vooral ruimte is voor wat je wel kunt. Alle stickers die de kinderen door de jaren heen al hebben gekregen, zijn voor ons veel minder van belang."

In samenwerking met indebuurt Woerden