Volledig scherm
Kees Oskam (CU) © Marnix Schmidt

Dorpsteam Waarder wil niet verder met ‘arrogante’ wethouder Oskam: ‘hij lacht onze argumenten weg’

Dorpsteam Waarder wil niet verder met verantwoordelijk wethouder Kees Oskam. In een brief zegt het team ‘formeel de samenwerking op’. ,,Door zijn manier van handelen en zijn gebrek aan transparantie heeft hij inmiddels alle krediet bij ons verspeeld”, staat in een brief. 

Volgens voorzitter Frank Pastoor van het dorpsteam is er veel frustratie en onvrede en heeft de gemeente geen actie ondernomen om die weg te nemen. Heikele punten zijn verkeersproblemen, communicatie en het nieuwbouwproject Maxima Fase 3. Het wijkteam verwijt de wethouder in dat laatste project een ‘arrogante houding’. ,,Al onze bezwaren en argumenten worden letterlijk weggelachen”, aldus Pastoor.

De gemeente zou het dorpsteam niet tijdig hebben betrokken bij en geïnformeerd over zaken die het dorp aangaan. ,,Wij voelen ons op geen enkele wijze een serieuze gesprekspartner.” Daarom heeft het team het gemeentebestuur laten weten dat de wethouder niet meer welkom is bij vergaderingen. ,,Hoe u denkt dit op te lossen, laten we graag bij u. Wij moeten nu ingrijpen om te voorkomen dat Dorpsteam Waarder net zo eindigt als Dorpsteam Driebruggen.” Dat team hief zichzelf begin dit jaar op wegens een gebrek aan vertrouwen. Slechte communicatie en onvrede over verkeersproblemen speelden daarin een rol. Oskam was ook dorpswethouder in Driebruggen.

Woordvoerder Robert Scholten van Bodegraven-Reeuwijk laat weten dat b en w kennis hebben genomen van de brief. ,,Betrokken wethouder en de burgemeester zullen zo snel mogelijk een afspraak maken met het dorpsteam.”

In samenwerking met indebuurt Woerden