Volledig scherm
Een scene uit de film Down to Earth © Down to Earth

Down to earth met nazit Progressief Woerden

De film Down to Earth is eenmalig en gratis te zien in de grote zaal van kunstencentrum Het Klooster. De vertoning is geregeld door Progressief Woerden. De gemeenteraadsfractie wil na afloop van de voorstelling met de bezoekers een discussie voeren over duurzame levensstijl.

In de film, die in Het Klooster te zien is op donderdagavond 29 juni, gaat een Nederlandse familie op pad met alleen een camera en niet meer bagage dan één rugzak per persoon. Op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld.

Agenda

,,In veel steden in Nederland is Down to Earth een wake up call geweest voor jonge en oud, die het thema duurzaamheid stevig op de agenda heeft gezet’’, zegt Frank van der Meer van Progressief Woerden. ,,Wat voor wereld laten wij achter voor onze kinderen? Hoe nemen we weer zelf verantwoordelijkheid in plaats van te wachten op politieke leiders?’’

Guus van Bork van Progressief Woerden: ,,Het is een film die het gesprek op gang helpt over onze omgang met de aarde en wat dit voor ons betekent, als inwoner van Woerden.”

De voorstelling in Het Klooster begint om 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Woerden