Volledig scherm
Ruim tweehonderd fietsers hebben vandaag met elkaar 3500 euro opgehaald. © Robert Methorst

Drie AED’s bij elkaar gefietst in Woerden tijdens de Jacco Versluis Classic

Ruim tweehonderd fietsers hebben vandaag met elkaar 3500 euro opgehaald. Het bedrag, waarmee drie AED's worden aangeschaft, werd opgehaald bij de derde editie van de Jacco Versluis Classic. 

De fietstocht draagt de naam van Jacco Versluis die tijdens het wielrennen met vrienden werd getroffen door een acute hartstilstand. Aanstaande woensdag is het drie jaar geleden dat de Woerdenaar op 41-jarige leeftijd overleed.

Vrienden van hem hebben vervolgens de fietstocht opgezet om geld op te halen voor de Hartstichting. Dit jaar werd er gefietst om AED's (defibrillatoren) te kunnen aanschaffen voor in de openbare ruimte.

Aan de derde editie van de Jacco Versluis Classic deden vandaag ruim tweehonderd fietsers mee. Zij konden kiezen uit een route van 75 of 110 kilometer door het Groene Hart. 

De finish van beide routes was vanmiddag op het Kerkplein. Jan van Vulpen won, net als vorig jaar, de tijdrit.

Volledig scherm
Woerdenaar Jacco Versluis overleed in 2016 op 41-jarige leeftijd aan hartfalen. Vrienden organiseren ter nagedachtenis aan hem en voor het goede doel de Jacco Versluis Classic. © Foto beschikbaar gesteld door de Stichting Jacco Versluis Classic

In samenwerking met indebuurt Woerden