Volledig scherm
Drie mannen op podium van eerste Groene Hardloop Circuit. Van links naar rechts: Merlijn Gootjes (Woerden), Wijnand Fransen (Nieuwegein) en Gerard Hagoort (Woerden). © Groene Hardloop Circuit

Drie mannen op podium bij eerste editie Groene Hardloop Circuit

Het podium van de eerste Groene Hardloop Circuit in Woerden bestaat uitsluitend uit mannen. Wijnand Fransen, Merlijn Gootjes en Gerard Hagoort bleken de snelsten na vier loopjes.

De organisatie van Rondje Zegveld, de Kamerikse Weteringloop, de Woerdense Singelloop en Hardloop Event Harmelen besloten dit jaar een gezamenlijk klassement in het leven te roepen om hardlopers te stimuleren mee te doen aan meerdere loopjes in de gemeente. In totaal deden ruim 1100 mensen mee, waarvan 185 deelnamen aan twee lopen, 60 aan drie lopen en 20 aan alle vier de loopjes.

Totaalklassement

Voor deelname aan iedere wedstrijd werden punten uitgedeeld. Vervolgens waren er punten te verdienen voor de plek waarop deelnemers eindigden in hun categorie. Op die manier werden mannen en vrouwen in een totaalklassement samengebracht. Hoewel er na drie lopen twee dames op kop gingen, is de eerste plek voor Wijnand Fransen uit Nieuwegein. Woerdenaar Merlijn Gootjes eindigde op de tweede plaats. Door de eindsprint die Woerdenaar Gerard Hagoort in Harmelen inzette, eindigde hij op de derde plaats.

Volgend jaar komt er een tweede editie van het Groene Hardloop Circuit.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden