Volledig scherm
PREMIUM
Gildenweg in Woerden. © Google Maps

Drie opties om de verkeersdoorstroming in het westen van Woerden te verbeteren

De Gildenbrug over de Oude Rijn is de bekendste optie om de verkeersdoorstroming in het westen van Woerden te verbeteren. Toch onderzoekt de gemeente nog drie alternatieven om dit doel te bereiken. Tijdens een informatiebijeenkomst gisteravond kregen Woerdenaren hier tekst en uitleg over.

Quote

Uit de berekenin­gen blijkt dat de tracés die het dichtst bij de binnenstad liggen het meeste effect hebben

Mark van Baren, Gemeentelijk adviseur verkeerszaken

Een westelijke randweg komt er weliswaar niet maar wel een oeververbinding over de Oude Rijn. Waar deze moet komen wordt op dit moment op basis van verkeersmodellen onderzocht. De bedoeling is dat eind van het jaar de gemeenteraad een besluit neemt. Behalve de bekende optie om de Gildenbrug aan te leggen, wordt nu ook naar bruggen ten westen van de rioolwaterzuivering onder de loep genomen. Ook enigszins in het westelijk deel worden bovendien de mogelijkheden voor een brug bij Rietveld bekeken en tenslotte wordt een oeververbinding in het verlengde van de Rembrandtlaan, de Rembrandtbrug dus, onderzocht op haalbaarheid.

“Uit de berekeningen op basis van verkeersmodellen tot nu toe'', licht Mark van Baren, gemeentelijk adviseur verkeerszaken toe, “blijkt dat de tracés die het dichtst bij de binnenstad liggen, dus de Gildenbrug en de Rembrandtbrug, het meeste effect hebben op de ontlasting van het verkeer op onder meer de Boerendijk.''

In samenwerking met indebuurt Woerden