Volledig scherm
De auto raakte de achterkant van de vrachtwagen.. © 112mediautrecht

Dronken automobilist klapt op vrachtwagen op A12

Een dronken automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.35 uur achterop een vrachtwagen geknald. De vrachtwagenchauffeur reed over de A12 richting Gouda toen hij bij Harmelen een klap voelde.

De chauffeur zag in zijn spiegel dat er een automobilist achterop was gereden en heeft de vrachtwagen meteen op de vluchtstrook gezet. Omstanders die het ongeval zagen gebeuren, alarmeerden de hulpdiensten en verleenden eerste hulp. De bestuurder van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Blaastest

De politie heeft een blaastest afgenomen bij de bestuurder en daaruit bleek dat hij te veel gedronken had. In het ziekenhuis werd bloed afgenomen voor verder onderzoek. Vanwege het ongeval waren er twee rijstroken afgesloten, evenals de afslag naar Harmelen. Drie automobilisten en één vrachtwagenchauffeur negeerden de rode kruizen boven de weg en zijn door de politie op de bon geslingerd.

De auto raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgesleept. Ook de vrachtwagen raakte beschadigd, de laadklep was volledig afgebroken. Bij het ongeval is olie op de weg gelekt, waardoor Rijkswaterstaat enige tijd de drie rijstroken afsloot om op te ruimen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden