Volledig scherm
Robert en Conny Wesseling scheppen met Luc Blok het eerste bolletje ijs. © Rianne den Balvert

Droom komt uit met nieuwe ijssalon in hartje Woerden

De marktkooplui op het Kerkplein zijn zaterdag gewapend met handschoenen, mutsen en dikke sjaals. Ook het winkelend publiek duikt deze ochtend bij 3,5 graden boven nul nog wat dieper in de winterjas. Voor het Woerdens echtpaar Conny en Robert Wesseling kan het echter niet koud genoeg zijn: bij hen draait vanaf nu alles om ijs. Niet om op te schaatsen, maar om op te eten. 

Aan de Kerkstraat 2 openden zij dit weekend hun nieuwe zaak: ijssalon Luciano. ,,We openen vandaag met stille trom", zegt Robert Wesseling. ,,Het is natuurlijk niet helemaal het seizoen voor ijs, maar we hebben ook veel andere producten. Ik verwacht veel van onze speciale ijstaarten, dat zijn plaatjes op tafel na het kerstdiner."

Quote

Ik ben verliefd geworden op dit pand toen de modezaak er nog zat

Robert Wesseling

Terwijl vrienden en familie binnenkomen met cadeaus, vertelt Wesseling verder: ,,Conny en ik zijn heel trots op deze zaak. Voorheen had ik een boekwinkel in Leidschendam. Maar we zijn rasechte Woerdenaren en wilden heel graag een zaak hier in de stad. Ik ben verliefd geworden op dit pand toen de modezaak La Bella Moda er nog zat. We hebben er goed over nagedacht wat voor zaak te beginnen. Horeca vinden we fantastisch, maar niet tot diep in de nacht. Een ijssalon, waar de mensen ook terecht kunnen voor een goede kop koffie of thee, is het helemaal voor ons. Nu we open zijn, leren we steeds meer over ons nieuwe beroep." 

De Woerdenaren leren het vak van meesterijsbereider Luc Blok. Met Luciano won hij in 2006 en in 2012 de IJssalon van het jaar Award. De zaak in Woerden is de tiende vestiging met de formule van Blok. ,,Zeven jaar geleden ben ik al eens benaderd om een vestiging in Woerden te beginnen, maar toen kende ik Robert en Conny nog niet", zegt Blok. ,,Ik ben heel trots dat we samen met hen een mooie zaak kunnen neerzetten." Andere vestigingen van Luciano zitten onder andere in Den Haag en Utrecht. Blok: ,,Woerden is een mooie brug tussen die twee." Over de timing maakt de ijsmeester zich geen zorgen. ,,IJs is een seizoenproduct, maar vooral een verwenmoment voor jezelf. En voor elke portemonnee."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden